Tips på lediga ekonomijobb

Har du studerat ekonomi och är på jakt efter jobb eller är du kanske redan verksam inom ekonomibranschen men vill söka dig vidare? Då har du hamnat på rätt plats! Här delar vi med oss av tips för att hitta din nästa ekonomitjänst. På ledigajobb.se kan du ta del av en sammanställd lista över samtliga lediga ekonomijobb över hela landet.

Läs Mer

Vill du hellre filtrera bland tjänster som är av mer relevans för just dig? Här nedan gör vi det enkelt för dig att läsa om olika typer av lediga ekonomijobb och tips på vart du hittar dem.

Lediga jobb – Ekonomichef

En ekonomichef har som uppgift att leda alla frågor och allt arbete som har med ekonomi att göra på ett företag. En ekonomichefs vardagliga arbetsuppgifter kan bestå av allt från planeringar, utredning, kontrollering och ekonomistyrning. Här har du som ansvar att bland annat deklarera samt ta fram olika kalkyler och utifrån dessa sätta en årsbudget som hela företaget arbetar mot.

Har du tidigare erfarenhet av en roll som ekonomichef? Eller känner du kanske att det är det rätta klivet att ta på din karriärstege i ekonomibranschen? På ledigajobb.se kan du söka bland lediga jobb som ekonomichef, runtom i hela Sverige.

Lediga jobb – Ekonom

En ekonom finns på de allra flesta företagen och i alla tänkbara branscher. Ekonomer har i huvudsak en ekonomiutbildning i bagaget och sitter på en daglig basis med ekonomirelaterade frågor och arbetsuppgifter. Att arbeta som ekonom kan variera kraftigt från bolag till bolag där grunden i själva arbetet är att analysera och utvärdera bolagets ekonomiska resultat. Några vanligt förekommande arbetsuppgifter för en ekonom är bland annat:

  • Ekonomistyrning – Arbeta för att uppnå de ekonomiska målen man satt, genom att styra om arbetet på olika sätt och vis.
  • Marknadsföring – I många fall kan ekonomer arbeta med att marknadsföra produkter och dylikt.
  • Redovisning – Redovisa för ett företags hantering av dess ekonomi.

Söker du efter lediga jobb som ekonom? På ledigjobb kan du hitta hundratals lediga ekonomjobb i både stora som små städer runt om i Sverige.

Lediga jobb – Revisor

En revisor är den personen i ett bolag som har hand om att utföra dess revision. Revision innebär granskning av räkenskaper där arbetsuppgifter som bokföring, resultat- och balansrapport samt årsredovisning faller under.

Är du revisor och på jakt efter nästa utmaning eller har du kanske studerat och är numera en nybliven revisor? Oavsett vad kan du besöka ledigajobb.se för att hitta ditt drömyrke som revisor. Klicka dig in för att bläddra bland ett stort utbud av utannonserade revisorjobb.

Ekonomijobb – löner

Pluggar du ekonomi eller har du kanske redan ett ekonomijobb men är intresserad av att veta mer om lönerna för olika yrkesroller? Undvik att vara underbetald och skapa dig en bättre uppfattning över vad du kan ha som löneanspråk för ditt nästa ekonomijobb genom att besöka allaekonomijobb.se – här hittar du följande: